2013. október 15., kedd

Two of Us

Azt mondják John Lennon és Yoko Ono szerelme volt, A SZERELEM. Lennon valami olyasmit nyilatkozott annak idején, hogy miért is akarna másokkal is osztozni az idején, mikor Yoko-ban minden megtalálható, amire szüksége van. Bármennyire is imádom John-t, mint művészembert, az Ono-hoz kötődő szenvedélyes kapcsolata számomra valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, mindig is érthetetlen, elvont és ijesztő marad.

Az ideális, már-már meseszerű kapcsolatot, nekem mindig is Paul és Linda szerelme jelentette. Közel 30 csodálatos évet töltöttek egymással, ez idő alatt, pedig egyetlen külön töltött éjszakájuk sem volt. Legalábbis ez a monda járja.

A Beatles hanyatlása idején találkozott a két fiatal, Paul akkoriban szakított Jane Asher-rel, akivel 5 éven keresztül alkottak egy párt. Linda egy válás után kezdte újra felfedezni elveszített függetlenségét, kislányával, Heather-rel az oldalán. Linda Eastman, ízig-vérig fotós volt, a nagy találkozás idején olyan nagy nevű együttesek tagjait kapta lencsevégre, mint a The Rolling Stones vagy a The Doors. Több ismert, bensőséges hangulatú Beatles kép is fűződik a nevéhez, McCartney-val való megismerkedése után, pedig a sármos beetle vált legfőbb múzsájává. A '60-as évek végén Linda teherbe esett, Paul-lal pedig még a baba születése előtt összeházasodtak.

Minden sikeres férfi mögött egy (erős) nő áll. Linda rángatta ki a banda szakítása utáni depressziójából Paul-t, és ő volt az is, aki további zenélésre biztatta férjét. McCartney szerette volna mindenét megosztani feleségével, így bevonta őt a zenélésbe is. A Wings nevű formáció megalakulása előtt, a RAM c. albumon, Linda vokálozott, de az előbb említett együttesben is kiemelt helyet kapott.
Paul örökbe fogadta Linda lányát Heather-t, de közös gyermekeik is születtek, Mary, Stella és James személyében. A közös zenélés végigkísérte az életüket, aminek köszönhetően együtt bejárták az egész világot. A szerelem sosem hagyott alább kettejük között, Linda volt az első nő, aki elérte Paul szívét és kiérdemelte annak hűségét.

A legszebb McCartney dalok inspirálója is Linda volt, ilyen többek között a 'Two of Us', a 'Maybe I'm Amazed' vagy a 'Calico Skies'.

Linda-nál, 1995-ben diagnosztizálták a mellrákot, ami sajnos erősebbnek bizonyult nála. Így édesanyja (aki szintén mellrákban hunyt el) és legjobb barátja (John Lennon) tragikus halála után, Paul ismét gyászolni kényszerült.

Paul a tragédia után 4 évvel elvette Heather Mills-t, akitől 2003-ban született Beatrice Milly nevű kislánya. 2006-ban a pár kapcsolata borzalmasan megromlott, 2008-ban mondták ki a Heather-nek meglehetősen jól jövedelmező válást. 2007 novemberében, Paul megismerkedett Nancy Shevell-el, akivel 2011 óta él boldog házasságban. 

De ez már egy teljesen másik történet, egy egészen másfajta szerelemről.
































Linda McCartney 1941-1998



Peace Out

0 comments:

Megjegyzés küldése